Házi praktika vagy patikaszer

Álmatlanság ellen vajon melyik módszer igazán hatásos?

Van aki bárányokat számolgat, mások felhörpintenek egy kis söröcskét, olyan is van, aki a TV-t használja altatónak, vagy zenét hallgat – mindenki másként próbálja simábbá tenni az álmok felé vezető utat.

Házi praktika vagy patikaszer

Házi praktika

A báránykák számlálása kezdetnek nem rossz, viszont végül nem vezet igazi kikapcsolódáshoz. Vannak persze olyan trükkök is, melyek valóban segíthetnek. Ilyen például a jó öreg mézes tej: a benne található aminosav, a triptofán ugyanis az alvást támogató hormon építőköve. A méz pedig segíti gyors felszívódását a vérbe.

Általában gyorsan és könnyedén érhetünk el pihentető alvást néhány jól ismert gyógynövény, például a macskagyökér, komló és a citromfű segítségével. Egyszerű alvászavar esetén a macskagyökér önmagában is hatásos lehet, ha azonban ideges feszültség is súlyosbítja a panaszt, akkor érdemesebb a gyógynövények kombinált formáit tartalmazó patikaszerek után nyúlni.

A gyógynövény alapú altató gyógyszerek legfőbb erénye hogy alapanyagukat szigorúan ellenőrzött körülmények között termesztik, összetételük, hatóanyagtartalmuk pedig – az étrend-kiegészítőkkel ellentétben-, szintén garantált és ellenőrzött. A szintetikus altatószerekkel szemben a növényi altatók nem okoznak hozzászokást, és szinte nincs mellékhatásuk. Ezért hosszú távon, vagy akár állandóan is lehet használni őket.

Sedacur forte – növényi altató, nyugtató

Általában könnyedén érhetünk el pihentető alvást néhány jól ismert gyógynövény segítségével, mint például a macskagyökér, komló és a citromfű. Egyszerű alvászavar esetén a macskagyökér önmagában is hatásos lehet, ha azonban ideges feszültség is súlyosbítja a panaszt, akkor érdemesebb a gyógynövények kombinált formáit tartalmazó patikaszerek után nyúlni. Ezeknek a gyógyszereknek az a sajátosságuk, hogy altató hatásuk csak akkor jelentkezik, ha valóban fáradtak, álmosak vagyunk. Napközben sokkal inkább nyugtatóként működnek. A gyógynövény alapú altatók további előnye, hogy nem okoznak hozzászokást. Ezért hosszú távon is lehet használni őket. Célszerű azonban a szedésüket időnként szüneteltetni, mert előfordulhat, hogy a páciens ideig-óráig altató nélkül is visszatalál az éjszakai nyugalmához. Sedacur® forte  nyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény  macskagyökér, komló, citromfű– kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Oldja a feszültséget, nincs kellemetlen mellékhatása, nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

További blogok

Sedacur® forte

Nyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény – macskagyökér, komló, citromfű– kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Oldja a feszültséget, nincs kellemetlen mellékhatása, nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

Ne feledjük: a pihentető éjszakai alvásnak alapfeltétele nappalaink kiegyensúlyozott nyugalma!

Z

Nappal nyugtat, oldja a feszültséget

A Sedacur forte hatóanyagai révén a mentális stressz, a belső feszültség oldásában segít.

Z

Segíti az el- és átalvást

A Sedacur forte elalvást segítő hatása a feszültségoldás révén alakul ki, ez segíti a nyugodt alvást is.

Sedacur forte - gyakori kérdések

Vény nélkül kapható gyógyszer

Z

A nappali teljesítőképességre nincs negatív hatással

A Sedacur forte nincs negatív hatással a koncentrálóképességre, ezáltal nem befolyásolja a napi tevékenységet. Az alkohol fogyasztása sem befolyásolja a hatását.

Z

Az autóvezetéshez szükséges képességeket nem befolyásolja

A Sedacur forte nem befolyásolja a koncentrálóképességet, a motoros koordinációt, reagálási képességet, éberséget, felfogó- és érzékelőképességet.