Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow

Házi praktika vagy patikaszer

Álmatlanság ellen vajon melyik módszer igazán hatásos?

Van aki bárányokat számolgat, mások felhörpintenek egy kis söröcskét, olyan is van, aki a TV-t használja altatónak, vagy zenét hallgat – mindenki másként próbálja simábbá tenni az álmok felé vezető utat.

Házi praktika vagy patikaszer

Házi praktika

A báránykák számlálása kezdetnek nem rossz, viszont végül nem vezet igazi kikapcsolódáshoz. Vannak persze olyan trükkök is, melyek valóban segíthetnek. Ilyen például a jó öreg mézes tej: a benne található aminosav, a triptofán ugyanis az alvást támogató hormon építőköve. A méz pedig segíti gyors felszívódását a vérbe.

Általában gyorsan és könnyedén érhetünk el pihentető alvást néhány jól ismert gyógynövény, például a macskagyökér, komló és a citromfű segítségével. Egyszerű alvászavar esetén a macskagyökér önmagában is hatásos lehet, ha azonban ideges feszültség is súlyosbítja a panaszt, akkor érdemesebb a gyógynövények kombinált formáit tartalmazó patikaszerek után nyúlni.

A gyógynövény alapú altató gyógyszerek legfőbb erénye hogy alapanyagukat szigorúan ellenőrzött körülmények között termesztik, összetételük, hatóanyagtartalmuk pedig – az étrend-kiegészítőkkel ellentétben-, szintén garantált és ellenőrzött. A szintetikus altatószerekkel szemben a növényi altatók nem okoznak hozzászokást, és szinte nincs mellékhatásuk. Ezért hosszú távon, vagy akár állandóan is lehet használni őket.

Sedacur forte – növényi altató, nyugtató

Általában könnyedén érhetünk el pihentető alvást néhány jól ismert gyógynövény segítségével, mint például a macskagyökér, komló és a citromfű. Egyszerű alvászavar esetén a macskagyökér önmagában is hatásos lehet, ha azonban ideges feszültség is súlyosbítja a panaszt, akkor érdemesebb a gyógynövények kombinált formáit tartalmazó patikaszerek után nyúlni. Ezeknek a gyógyszereknek az a sajátosságuk, hogy altató hatásuk csak akkor jelentkezik, ha valóban fáradtak, álmosak vagyunk.

Napközben sokkal inkább nyugtatóként működnek. A gyógynövény alapú altatók további előnye, hogy nem okoznak hozzászokást. Ezért hosszú távon is lehet használni őket. Célszerű azonban a szedésüket időnként szüneteltetni, mert előfordulhat, hogy a páciens ideig-óráig altató nélkül is visszatalál az éjszakai nyugalmához.

Sedacur® forte  nyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény  macskagyökér, komló, citromfű– kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Oldja a feszültséget, nincs kellemetlen mellékhatása, nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

További blogok

Sedacur® forte

Nyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény – macskagyökér, komló, citromfű– kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Oldja a feszültséget, nincs kellemetlen mellékhatása, nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

Ne feledjük: a pihentető éjszakai alvásnak alapfeltétele nappalaink kiegyensúlyozott nyugalma!

Z

Nappal nyugtat, oldja a feszültséget

A Sedacur forte hatóanyagai révén a mentális stressz, a belső feszültség oldásában segít.

Z

Segíti az el- és átalvást

A Sedacur forte elalvást segítő hatása a feszültségoldás révén alakul ki, ez segíti a nyugodt alvást is.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Z

A nappali teljesítőképességre nincs negatív hatással

A Sedacur forte nincs negatív hatással a koncentrálóképességre, ezáltal nem befolyásolja a napi tevékenységet. Az alkohol fogyasztása sem befolyásolja a hatását.

Z

Az autóvezetéshez szükséges képességeket nem befolyásolja

A Sedacur forte nem befolyásolja a koncentrálóképességet, a motoros koordinációt, reagálási képességet, éberséget, felfogó- és érzékelőképességet.