Sedacur forte alvászavarok ellen
Sedacur forte növényi hatóanyagokkal


Amit a nyári alvásról tudni kellene

Túl meleg, túl világos vagy netán csak túl éber vagy? A forró éjszakák kimerítőek lehetnek: sokan forgolódnak álmatlanul az ágyukban. Másnap aztán úgy érzik magukat, mint akin átment egy úthenger. Van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy a nyári alvás ne csak álom legyen!

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát

Mindegy hogy hideg tél van- vagy forró nyár, ahhoz, hogy jól aludjunk, takaróra mindig szükségünk van: a takaró az ágy klímaberendezése. Lehet külön téli és nyári takarónk, vagy beszerezhetünk úgynevezett négy évszakos változatot is. Egy a fontos: a bennünket körülölelő textil biztosítson ideális mikroklímát, vagyis egyenletes testhőmérsékletet az alváshoz. Alvás közben a testünk hőt és nedvességet ad le – akár fél liternyit is egy éjszaka –, ezért a takaró jó nedvszívó képességének különösen nagy jelentősége van, hiszen ez vezeti el a verítéknek mintegy 80%-át, a maradék 20%-ot pedig a matrac szívja fel. Nem elég a megfelelő anyag, legalább olyan lényeges a komfortos méret kiválasztása, amikor takarót vásárolunk magunknak. A nyugodt alváshoz egyenletes testhőmérsékletet kell biztosítanunk, vagyis egész testünket, a lábunkat is be kell takarni, amihez 180-as testmagasságig 135-ször 220 centiméteres méretű takaróra van szükség.

Amit a nyári alvásról tudni kellene.

Mi kell még a jó nyári alváshoz?

  • megfelelő – 18-20 fok körüli – hőmérséklet és 50%-os páratartalom

  • friss levegő: reggel és este, lehetőleg kereszthuzattal, alaposan szellőztessük át a hálószobát

Mi nem kell hozzá?

  • teli gyomor – mert a lefekvés előtti lakmározás komoly munkát ad az emésztőrendszernek

  • kávé, fekete tea

  • alkohol, cigaretta – mert ezek mind izgató hatásúak, és akadályozzák a nyugodt pihenést

  • megerőltető sport – helyette inkább egy könnyű esti sétát tegyünk a friss levegőn

Már mindent megtett, és mégsem tud aludni?

Segít a Sedacur forte, amely nappal nyugtat, éjszaka altat! A három gyógynövény – valeriána (macskagyökér), komló és citromfű – kombinációját tartalmazó növényi gyógyszer napközben oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást. Nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

Sedacur forte termékcsalád

Vény nélkül kapható gyógyszer