Amit a nyári alvásról tudni kellene

Túl meleg, túl világos vagy netán csak túl éber vagy? A forró éjszakák kimerítőek lehetnek: sokan forgolódnak álmatlanul az ágyukban. Másnap aztán úgy érzik magukat, mint akin átment egy úthenger. Van néhány dolog, ami segíthet abban, hogy a nyári alvás ne csak álom legyen!

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát

Mindegy hogy hideg tél van- vagy forró nyár, ahhoz, hogy jól aludjunk, takaróra mindig szükségünk van: a takaró az ágy klímaberendezése. Lehet külön téli és nyári takarónk, vagy beszerezhetünk úgynevezett négy évszakos változatot is. Egy a fontos: a bennünket körülölelő textil biztosítson ideális mikroklímát, vagyis egyenletes testhőmérsékletet az alváshoz. Alvás közben a testünk hőt és nedvességet ad le – akár fél liternyit is egy éjszaka –, ezért a takaró jó nedvszívó képességének különösen nagy jelentősége van, hiszen ez vezeti el a verítéknek mintegy 80%-át, a maradék 20%-ot pedig a matrac szívja fel. Nem elég a megfelelő anyag, legalább olyan lényeges a komfortos méret kiválasztása, amikor takarót vásárolunk magunknak. A nyugodt alváshoz egyenletes testhőmérsékletet kell biztosítanunk, vagyis egész testünket, a lábunkat is be kell takarni, amihez 180-as testmagasságig 135-ször 220 centiméteres méretű takaróra van szükség.

Amit a nyári alvászavarról tudni kellene

Mi kell még a jó nyári alváshoz?

R

megfelelő – 18-20 fok körüli – hőmérséklet és 50%-os páratartalom

R
friss levegő: reggel és este, lehetőleg kereszthuzattal, alaposan szellőztessük át a hálószobát

Mi nem kell hozzá?

Q
teli gyomor – mert a lefekvés előtti lakmározás komoly munkát ad az emésztőrendszernek
Q
kávé, fekete tea
Q
alkohol, cigaretta – mert ezek mind izgató hatásúak, és akadályozzák a nyugodt pihenést
Q
megerőltető sport – helyette inkább egy könnyű esti sétát tegyünk a friss levegőn

Már mindent megtett, és mégsem tud aludni?

Segít a Sedacur forte, amely nappal nyugtat, éjszaka altat! A három gyógynövény – valeriána (macskagyökér), komló és citromfű – kombinációját tartalmazó növényi gyógyszer napközben oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást. Nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

Blog

Sedacur® forte

Nyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény – macskagyökér, komló, citromfű– kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Oldja a feszültséget, nincs kellemetlen mellékhatása, nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

Ne feledjük: a pihentető éjszakai alvásnak alapfeltétele nappalaink kiegyensúlyozott nyugalma!

Z

Nappal nyugtat, oldja a feszültséget

A Sedacur forte hatóanyagai révén a mentális stressz, a belső feszültség oldásában segít.

Z

Segíti az el- és átalvást

A Sedacur forte elalvást segítő hatása a feszültségoldás révén alakul ki, ez segíti a nyugodt alvást is.

Sedacur forte - gyakori kérdések

Vény nélkül kapható gyógyszer

Z

A nappali teljesítőképességre nincs negatív hatással

A Sedacur forte nincs negatív hatással a koncentrálóképességre, ezáltal nem befolyásolja a napi tevékenységet. Az alkohol fogyasztása sem befolyásolja a hatását.

Z

Az autóvezetéshez szükséges képességeket nem befolyásolja

A Sedacur forte nem befolyásolja a koncentrálóképességet, a motoros koordinációt, reagálási képességet, éberséget, felfogó- és érzékelőképességet.