Stressztípusok teszt

Gyakran tűnhet úgy, hogy a stresszt kizárólag külső tényezők okozzák, pedig a személyiségünk is nagyon meghatározó ebben a kérdésben. Még az erősségeink is válhatnak stressztényezővé, ha nem tudjuk kontrollálni ezeket, és túlzott elvárásokat támasztunk magunkkal szemben. Ha azonban megismerjük a ránk jellemző, személyes stresszfaktorokat, időben elkerülhetjük a komolyabb következményeket.

Töltse ki tesztünket, és megtudhatja, melyek azok a tényezők, amelyek nagy eséllyel válthatnak ki Önnél stressztüneteket! Minden kérdésnél azt a választ jelölje meg, amelyik a legjellemzőbb Önre.

A teszteredményt automatikusan számolja ki a rendszer.  A válaszai alapján minden kategóriához rendel egy pontszámot. Amelyik kategóriában a legtöbb pontszámot kapta, azt a kategóriát olvassa el figyelmesen. Ha két kategóriában egyenlő pontszámot kapott, akkor olvassa el mind a kettőt!

1. Melyik az a mondat, amely legjobban motiválja Önt?

2. A flow-élmény az, amikor az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, olyan tevékenység, amely örömmel tölti fel, amelyben teljesen feloldódik. Ön hogyan tudja ezt elérni?

3. Hogyan jellemzné egy igazán stresszes napját?

4. Feladatát az Öntől megszokott színvonalon sikerült teljesítenie. Milyen szavakkal köszönik meg a munkáját?

5. Vannak olyan személyiségjegyek, embertípusok, akiket nehezen viselünk el. Önt melyik viselkedés idegesíti leginkább?

6. Meglepetésbulit szerveznek a barátjuknak. Ön melyik feladatot vállalná el legszívesebben?

7. Mi jelentené a legnagyobb kihívást, a legnagyobb stresszt Önnek?

8. Munka után beülnek a kollégáival egy pohár borra, és a sikereikről beszélgetnek. Ön melyik történetnek örülne a legjobban?

9. Melyik az a segítőnek szánt kritikus megjegyzés, amelyik Önt a legjobban ki tudja borítani?