Sedacur header képKék szalag

Már nagyobb
kiszerelésben is

Sedacur forte 60xes doboz

Vény nélkül
kapható gyógyszer

ÁLMATLAN ÉJSZAKÁK?

FESZÜLT NAPPALOK,

Sedacur forte 60
Sedacur header képKék szalag

Már nagyobb
kiszerelésben is

Vény nélkül
kapható gyógyszer

ÁLMATLAN ÉJSZAKÁK?

FESZÜLT NAPPALOK,

Sedacur forte 60Sedacur forte 60xes doboz
Sedacur-forte-mobil-slider-flip-2Kék szalag

Már nagyobb
kiszerelésben is

Sedacur forte 60xes doboz

Vény nélkül
kapható gyógyszer

ÁLMATLAN ÉJSZAKÁK?

FESZÜLT NAPPALOK,

Sedacur forte 60
Sedacur-forte-mobil-slider-flip-2Kék szalag

Már nagyobb
kiszerelésben is

Sedacur forte 60xes doboz

Vény nélkül
kapható gyógyszer

ÁLMATLAN ÉJSZAKÁK?

FESZÜLT NAPPALOK,

Sedacur forte 60

Sedacur forte: 3 gyógynövény együttes erejével
nappal oldja a feszültséget, este segíti az elalvást

Sedacur forte: 3 gyógynövény együttes erejével
nappal oldja a feszültséget, este segíti az elalvást

Már nagyobb kiszereléseben is

Sedacur® forte nyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény – macskagyökér, komló, citromfű– kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Oldja a feszültséget, nincs kellemetlen mellékhatása, nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

Betegtájékoztató
Megveszem
Sedacur doboz 60x nagyítóval

Vény nélkül kapható gyógyszer

Betegtájékoztató
Megveszem
nappal nyugtat, oldja a feszültséget
A Sedacur forte hatóanyagai révén a mentális stressz, a belső feszültség oldásában segít.
segíti az el- és átalvást

A Sedacur forte elalvást segítő hatása a feszültségoldás révén alakul ki, ez segíti a nyugodt alvást is.

a nappali teljesítőképességre nincs negatív hatással

A Sedacur forte nincs negatív hatással a koncentrálóképességre, ezáltal nem befolyásolja a napi tevékenységet. Az alkohol fogyasztása sem befolyásolja a hatását.

az autóvezetéshez szükséges képességeket nem befolyásolja

A Sedacur forte nem befolyásolja a koncentrálóképességet, a motoros koordinációt, reagálási képességet, éberséget, felfogó- és érzékelőképességet.

Nappal nyugtat, este altat

A három gyógynövény kivonatát tartalmazó Sedacur forte recept nélkül kapható a patikákban. Hatóanyagai közül valeriána és a komló altató és feszültségoldó hatású, míg harmadik összetevője, a citromfű, az ideges eredetű szív- és gyomorpanaszokat enyhíti. A gyógynövények előnyös hatásának köszönhetően a Sedacur forte nappal nyugtat, éjszaka altat, úgy, hogy mindeközben nem akadályozza a mindennapi tevékenységünket. Ne feledjük: a pihentető éjszakai alvásnak alapfeltétele nappalaink kiegyensúlyozott nyugalma!

Alvászavar

Azt gondolnánk, az alvás a legtermészetesebb dolog a világon. De amikor fáradtak és álmosak vagyunk, vajon mindig el tudunk aludni, és utána kipihenten ébredünk is fel? Dehogy! Belegondolni is ijesztő, de a statisztikák szerint a Föld összlakosságának mintegy egyharmada szenved valamilyen alvászavarban – amint erre az Alvásorvosok Világszövetsége is figyelmeztet. Nem csoda hát, ha annyian érdeklődnek altató, nyugtató gyógyszer iránt a gyógyszertárban, de legalábbis valamilyen megoldást keresnek alvásproblémáikra. Elvégre az alváshiány, a nem megfelelő minőségű alvás egészségügyi kockázatok sorát hordozza, hiszen hosszú távon akár pszichés betegségeket, illetve szív- és érrendszeri panaszokat egyaránt okozhat.

Az álmatlanság okai

Van, aki a környezet zajaitól képtelen elaludni, legyen az utcazaj, vagy csupán az óra halk tiktakolása. De honolhat akár síri csönd otthon, olykor elég a tudat, hogy a gyerekszobában kisgyerek szuszog, és az édesanya máris egész éjjel éberen fülel és figyel – vagyis képtelen rá, hogy ellazultan pihenjen. De rányomhatják bélyegüket éjszakáinkra a megelőző nap történései is: a napközbeni feszültség miatt nem tudunk kikapcsolni, gondolataink a megoldásra váró feladatok körül járnak, és emiatt jön nehezen álom a szemünkre. A zűrös nappalokat így aztán nem ritkán követi álmatlan éjszaka, emiatt az ember egyre fáradtabb, nyűgösebb, idegesebb, türelmetlenebb lesz nappal, az este közeledtével pedig előre aggódik, hogy éjjel megint csak képtelen lesz kipihenni magát… Ebből az ördögi körből márpedig mielőbb ki kell törni!

Alvászavar okai

Az alvászavarok 75%-ának hátterében környezeti és lelki tényezők állnak:

 • lelki megterhelések: fokozott magánéleti, vagy munkahelyi stressz, megoldatlan problémák, az élethelyzet változásai, a jövőtől való szorongás

 • életvitel: késő esti étkezés, túlzott alkoholfogyasztás, serkentő hatású italok (kávé, fekete tea, stb.), a lefekvés előtti tevékenység típusa

 • megváltozott napi ritmus: például munkahelyváltás, munkanélkülivé válás, vagy időskorban nyugdíjazás, vagy akár a családi munkamegosztás terheinek változása miatt

 • a megszokott kerékvágásból kizökkent alvásritmus: mely adódhat több műszakos munkabeosztásból, vagy akár távoli, kontinenseken átívelő utazásból

 • alváskörnyezet: kedvezőtlen zaj-, és fényviszonyok, túl meleg, vagy túl hideg, vagy levegőtlen hálószoba, kényelmetlen fekhely

Alvászavar következményei

Álmatlanság következményei
Ma már tudjuk, miért van szükségünk alvásra: éjjel zajlanak testünk növekedési és újjáépítő folyamatai. Ilyenkor –különösen gyermekeknél, kisebb mértékben azonban felnőtteknél is- ún. növekedési hormon szabadul fel a szervezetünkben, mely gondoskodik a testsejtek újratermelődéséről, fokozza a vérképződést és a sebgyógyulást. Az éjszaka fontos feladata az immunrendszer regenerálása is. Ekkor tölti fel raktárait a szervezetünk az emberi test védekezési mechanizmusát szolgáló anyagokkal. Bölcs testi reakció a hűléses megbetegedéskor észlelt fáradékonyság: egy fertőzés kezdetén az ún. mélyalvás támogatja legjobban az immunrendszert. Arra is van bizonyíték, hogy az ember képes alvás közben tanulni. Persze nem a párna alá helyezett könyv szövegét, hanem azokat a dolgokat, amelyekkel napközben foglalkozott. Az agyi tevékenység ugyanis az éjszaka folyamán igen aktív, és ilyenkor a nappal szerzett információk újra „átfutnak” a megfelelő idegpályákon, és jól bevésődnek. Tanulóknál ezért egy-egy rövid alvás is jelentősen javítja a tanulási teljesítményt.
Az alvás legfőbb feladata azonban mégiscsak a pihenés, ennek hiányában ugyanis az ember nem képes a normális teljesítőképességét fenntartani: gyengül a koncentráció, ingerlékenyekké válunk, bizonyos feladatok ellátása fizikailag is nehezünkre esik. Aki nagyon fáradt, nagyjából úgy érzi magát, mint az, akinek a vérében 1 ezreléknyi alkohol van. Nem véletlenül nevezik az ilyen embert „álomittasnak”.

Stressz, belső feszültség

Szinte mindenkinek adódnak olyan szakaszok az életében, amikor belső nyugtalanság, feszültség, vagy túlzott aggodalmasság, szorongás miatt csak nagyon nehezen tud megfelelni a mindennapok kihívásainak. Ilyen lelki kiegyensúlyozatlanságot okozhatnak különböző környezeti tényezők, de fakadhatnak belső okokból is.

A nők általában hajlamosabbak a nyugtalanságra, feszültségre. Ez főként a munkahelyi és családi kettős leterheltségükből adódik, de a termékeny időszak és a változókor hormonális változásai is hozzájárulnak a lelki béke felborulásához.

A férfiak feszültségét pedig igen gyakran az elvárásoknak való görcsös megfelelni akarás provokálja.

Környezeti tényezők:
 • állandó (családi, vagy munkahelyi) stressz

 • a mindennapi tevékenységgel összefüggő kihívások (pl. szoros határidő, túl sok feladat)

 • a környezetünkben élőkkel kapcsolatos fokozott megterhelések

 • túl sok környezeti inger

 • nyomasztó élethelyzetek

Belső okok:
 • túlzott elvárások magunkkal szemben, tökéletességre való törekvés

 • másoktól érkező kritikával szembeni túlérzékenység

 • csalódások

 • „kikapcsolásra” való képtelenség

 • hajlam az apróságok túlreagálására

Altató és nyugtató gyógyszerek

A pihentető éjszakáért sokat tehetünk azzal is, ha igyekszünk kedvező körülményeket biztosítani az alvásunkhoz: a hálószobánk legyen fényektől és zajoktól mentes, ágyneműnk és hálóruhánk pedig a lehető legkényelmesebb. Megtörténhet persze, hogy mindez nem elég, és további segítségként altatóra is szükségünk lesz. Mérlegeljünk, mielőtt kiválasztjuk a megfelelő gyógyszert: lehetőleg ne lőjünk „ágyúval verébre”, azaz ne nyúljunk rögtön a legerősebb szerek után! Forduljunk inkább először a természet patikájához!

Sedacur forte – növényi altató, nyugtató

Általában könnyedén érhetünk el pihentető alvást néhány jól ismert gyógynövény segítségével, mint például a macskagyökér, komló és a citromfű. Egyszerű alvászavar esetén a macskagyökér önmagában is hatásos lehet, ha azonban ideges feszültség is súlyosbítja a panaszt, akkor érdemesebb a gyógynövények kombinált formáit tartalmazó patikaszerek után nyúlni. Ezeknek a gyógyszereknek az a sajátosságuk, hogy altató hatásuk csak akkor jelentkezik, ha valóban fáradtak, álmosak vagyunk.

Napközben sokkal inkább nyugtatóként működnek. A gyógynövény alapú altatók további előnye, hogy nem okoznak hozzászokást. Ezért hosszú távon is lehet használni őket. Célszerű azonban a szedésüket időnként szüneteltetni, mert előfordulhat, hogy a páciens ideig-óráig altató nélkül is visszatalál az éjszakai nyugalmához.

Sedacur® fortenyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény – macskagyökér, komló, citromfű– kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Oldja a feszültséget, nincs kellemetlen mellékhatása, nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

Már nagyobb kiszereléseben is
Sedacur forte termékcsalád

Vény nélkül kapható gyógyszer

Betegtájékoztató
Megveszem

Sedacur forte hatóanyagai