Az alvás aranyszabályai

Ha betartunk néhány alapszabályt, akkor az elalvás egyszerűbb mint gondolnánk. Valóban ilyen egyszerű lenne?

Az alvást számos tényező befolyásolhatja. Ha bizonyos szabályokat és viselkedési normákat, (melyeket összefoglalva alváshigiéne néven szokás emlegetni) sikerül betartanunk, akkor könnyen visszatalálhatunk a nyugodt, pihentető alváshoz.

R

Az egészséges alvás nappal kezdődik: nagyon fontos a megfelelő mennyiségű mozgás, ideális lenne a szabad levegőn, a természetben megtett séta.

R

Fejezze be a napját tudatosan pl. egy kellemes beszélgetéssel, finom fürdővel, egy lazító olvasmánnyal, vagy zenehallgatással.

R

Lefekvés előtt kerülje az izgalmakat okozó tevékenységet, pl. munkával kapcsolatos problémákkal való foglalatosság, vagy TV-filmek.

Sedacur forte- az alvás aranyszabályait érdemes betartani
R

Tanuljon meg, és alkalmazzon esténként valamilyen lazító (relaxációs) technikát.

R

Nem csupán a gyermekeknek van szükségük állandó ritmusra, hanem az alvásunknak is. Ezért célszerű esténként lehetőleg azonos időben ágyba menni, és reggel felkelni.

R

Ha nem tud elaludni, keljen fel az ágyból, olvasson, hallgasson kellemes, lazító zenét. Csak akkor feküdjön vissza, ha elálmosodott.

R

délutáni alvást hozzá kell számítani a napi alvásmennyiséghez. Gondoljon erre is, amikor úgy érzi, nem aludt eleget éjszaka.

R

Teremtsen megfelelő atmoszférát az alváshoz: legyen csendes és kellően sötét a hálószobája, lefekvés előtt szellőztesse ki alaposan, és figyeljen az ideális hőmérsékletre is (15-18oC). Válasszon testalkatának megfelelő matracot, és kényelmes hálóruhát.

R

Éjszaka ne nézzen az órára.

R

Ne szedjen hosszú ideig altatókat.

R
Forduljon orvoshoz, ha az alvászavar tartósan fennáll.

További blogok

Sedacur® forte

Nyugtató, altató hatású gyógyszer három gyógynövény – macskagyökér, komló, citromfű– kombinációjával. Nyugodt alvást, napközben jó közérzetet biztosít. Oldja a feszültséget, nincs kellemetlen mellékhatása, nem tompítja a figyelmet, ezért nem befolyásolja hátrányosan a szokásos nappali tevékenységet.

Ne feledjük: a pihentető éjszakai alvásnak alapfeltétele nappalaink kiegyensúlyozott nyugalma!

Z

Nappal nyugtat, oldja a feszültséget

A Sedacur forte hatóanyagai révén a mentális stressz, a belső feszültség oldásában segít.

Z

Segíti az el- és átalvást

A Sedacur forte elalvást segítő hatása a feszültségoldás révén alakul ki, ez segíti a nyugodt alvást is.

Sedacur forte - gyakori kérdések

Vény nélkül kapható gyógyszer

Z

A nappali teljesítőképességre nincs negatív hatással

A Sedacur forte nincs negatív hatással a koncentrálóképességre, ezáltal nem befolyásolja a napi tevékenységet. Az alkohol fogyasztása sem befolyásolja a hatását.

Z

Az autóvezetéshez szükséges képességeket nem befolyásolja

A Sedacur forte nem befolyásolja a koncentrálóképességet, a motoros koordinációt, reagálási képességet, éberséget, felfogó- és érzékelőképességet.